Täydellinen munakas -projekti

Olen pitkään tiennyt, että munakkaan tekeminen vaatii hieman kärsivällisyyttä. En ole kuitenkaan koskaan kokeillut, mitä se käytännössä tarkoittaa. ”Munakkaan” tekeminen on mun keittiössä tarkoittanut (muutamaa ihan onnistunutta espanjalaista versiota lukuun ottamatta) lähinnä nopeasti paistettua riekalemössöä. Jouluaaton aaton vapaa aamu oli kuitenkin mainio hetki kokeilla tätä The Culinaristan simppeliä reseptiä.

Eli vähän rikki sotketut, vesitilkalla, suolalla ja pippurilla maustetut munat kymmeneksi minuutiksi lämpimälle pannulle. Sitten vähän yrittää tasoitella paistumista lastalla.

Pieni kasa tuoreita yrttejä hakkelukseksi. Kaupasta ei välttämättä löydy kertakäymällä näitä kaikkia.

Tästä sitten rullaillaan.

Ihan hyvin se maistui, varsinkin kun seurana oli Tuukan Good Pie Bakerystä tuomia leipiä. Mulle parmesaani-pähkinää ja sillei jotain oliivijuttuu. Vaikka ei se nyt niin nätti ollut, kuin tuossa alkuperäisessä ohjeessa.

Huomenna aamupala on varmaan riisipuuro. Jotta tänne tulisi jotain joulufiilistä, lisään kuvan mun kotoilun huipentumasta: itse askarreltu joulutähti!! OMG! Sen ohje (ja nätimpi kuva) löytyypi täältä.

Onnellista joulua kaikille siis. Tai kauden tervehdykset.

Jätä kommentti