Patisserie-suositus erityisesti uintiaamuihin

 Ei nyt niin kovin kauan aikaa sitten päätin viettää erään keskiviikkoaamun yhdellä kivoimmista tietämistäni tavoista. Menin syömään aamiaista kahvilaan ja sen jälkeen Yrjönkadun uimahalliin vesijuoksemaan. Kylmän ja harmaan kauden keskelle tarvitsee paljon mukavia ja lämpimiä asioita.

Patisserie_Teemu_&_Markus1-1

Looginen valinta tuollaiseen aamuun oli Patisserie Teemu & Markus (Yrjönkatu 25) siinä ihan Yrjiksen vieressä, jonka olin aiemmin nähnyt mainostavan aamiaissettejä.

Patisserie_Teemu_&_Markus2-3

Aamiaisella oli hintaa 8,90 euroa ja siihen kuuluivat klassiset ainekset: sämpylä, (tai kroissantti) mehu, kahvi (myös espressopohjaiset) ja jugurtti myslillä. Sämpylästä on yleensä tarjolla juustoa ja lihaa, mutta joku edellinen asiakas oli ostanut kaikki vegeversiot. Tästä sain tekosyyn syödä sämpylän, jossa oli ohuen ohut siivu jotain italialaista makkaraa. Se lähes suli suuhun.

Patisserie_Teemu_&_Markus4-7

Kaikki muukin annoksessa oli juuri sopivasti vähän parempaa, kuten huippukokkien kahvilassa sopii odottaakin. Tai no, ehkä tuo mehu oli ihan tavallinen. Mutta jugurtti oli paksua ja täyttävää. Niin täyttävää, etten jaksanut annosta loppuun, ja sen kanssa tuleva mysli oli sekä kaunista että maukasta. Ruoka tarjoiltiin söpöissä astioissa.

Patisserie_Teemu_&_Markus5-10

Myös palvelu oli ystävällistä ja ikkunapöytä sopi erityisen hyvin yksin kahvilassa käyvälle. Kokemuksena ihan priima siis, lukuun ottamatta tuota juustosämpylöiden loppumista.

Patisserie_Teemu_&_Markus6-11

Tähdet: ****

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s