Ravintolapäivän brunssi kukkien keskellä

Viime kesän tapahtumasta oppineena päätin suunnitella Ravintolapäivääni hieman. Omalla kohdallani se tarkoitti tietenkin aamiaispaikan metskaamista etukäteen. Nettisivuilta löytyikin oivallinen paikka. Kallion ruusu tarjoili brunssia ja sijaitsi Vaasankadulla (eli kulman takana kotoa). Lista kuulosti herkulliselta ja paikka aukesi yhdeltätoista eli ovelle ehti heti aukeamisaikaan.

Ei ehkä ihan hintansa värtti.

Parasta paikassa oli ihana konsepti. Popupin perustaminen kukkakauppaan oli todella herttainen idea. Mun mielestä ne on aina olleet tosi rauhottavia paikkoja. Tarjottavia mietittäessä oli kuitenkin ehkä haukattu liian iso pala. Brunssilista oli laaja, mutta pöytään saapui aika pieni annos, ainakin 12 euron hintaan suhteutettuna. Lisäksi letut oli kylmiä ja lihapullat (Tuukka söi, ei näy kuvassa) kovia. Syy oli varmasti tottumattomuudessa.

Kukkien jääkaapissa oli kätevää säilyttää jugurttia.

No, Ravintolapäivänä onnistumisena voidaan pitää sitä, että saa ensinnäkään syödäkseen, vielä kohtuullisella jonotuksella. Myöhemmin kävin muissa kivoissa paikoissa, ja tänä vuonna asiakkaat tuntuivat jakaantuneen järkevämmin. Monessa ravintolassa oli sellainen tuntu, että toteutus ei ollut ihan idean luokkaa. Hauskoja ravintoloita on kiva keksiä, mutta ruuan saaminen asiakkaiden pöytiin asti on kinkkisempää.

Puitteet oli kunnossa.

Ehkä ensi kerralla teen oikeasti jotain pohjatöitä, jotta pääsen kaikkein mielenkiintoisimpiin mestoihin, enkä vaan ajaudu paikkoihin. Tai perustan oman aamiaispaikan, substanssiosaamista kyllä löytyy.

Söikö kukaan muu mitään mieleenpainuvaa Ravintolapäivässä?

Mainokset

2 thoughts on “Ravintolapäivän brunssi kukkien keskellä

  1. Meidän talon venäläinen ravintola todella toimi! Heti eteisessä tultiin ottamaan tilaukset vastaan ja ohjattiin istumaan olohuoneen sohvalle. Ruoan valmistuttua (ei turhan pitkää odottelua) kannettiin eteen höyryävä lauteselleni vareneekeja (perunatäytteisiä pelmeneitä) smetanan ja voisulan kanssa. Kyytipojaksi olisi saanut pakastinkylmän vodkaryypyn, mutta itse tyydyin mehuun. Myös jälkkäriksi syödyt blinit omenasoseella oli mainioita. Ja tunnelmasta kans täydet pisteet: Henkilökunnan pukeutuminen neuvostoasuihin, seinien venäläiset taidejulisteet ja telkkarissa pyörivät musavideot. Lisäksi ruokaa riitti useaksi tunniksi. Niin ja tietenkin keittiössä hääri aito venäläinen kokki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s